Gül Reçeli Tarifi

Gül Reçeli Tarifi

Gül Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • 100 gr reçellik pembe gül
  • 2 su bardağı su
  • 2 kg şeker
  • 1 limonun suyu

Hazırlanışı:

  1. Gül yapraklarının beyaz diplerini makasla keselim. Dikkatlice yıkayalım. Süzüp tencereye
  2. koyalım. Limon suyunu ve bir kilo şekeri katalım. Karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp
  3. gölgeli bir yerde 3 gün bekletelim. 3. gün geri kalan şekerle suyu katalım. Kuvvetli ateşte bir
  4. iki taşım kaynatalım. Ocağı kısalım. Köpüğü temizleyerek reçel kıvam tutuncaya kadar yaklaşık
  5. 20-25 dk pişirelim. Küçük kavanozlara koyup buzdolabında saklayalım.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Gül Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    451 kcal
  • Toplam kalori:

    8,121 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877