Güneşli Tarçınlı Mürdüm Reçeli Tarifi

Güneşli Tarçınlı Mürdüm Reçeli Tarifi

Ağustos ayı meyvelerinden Mürdüm Eriği en sevdiğim meyvelerden biridir.Mürdüm'ün dış kabuğunun mat donuk bir mor rengi vardır.Ama piştikten sonra harika bir mor- bordo karışımı bir renk ortaya çıkar. Mürdüm eriğinin bol C vitamini kaynağı olduğunu genelde biliriz. Birçok bilinen faydası yanında pek bilinmeyen özelliği ise kan yapıcı olması. Mürdüm Eriğini biz kadınların ve çocukların bol bol tüketmesin de fayda var. Bu sıcak günde bir taşım kaynadıktan sonra güneşten yararlanarak reçelimi yaptım. Hemde tarçınlı, harika bir koku ve tat verdi.Tarçının bu kadar lezzet farkı yaratacağını açıkçası düşünmemiştim. Kış günlerinde reçelinizi yerken Ağustos ayının lezzetini hissedeceksiniz.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 kg toz şeker
  • 1 kg mürdüm eriği
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle eriklerimizi yıkıyoruz.
  2. 1 erikten 6 dilim olacak şekilde çekirdeklerini çıkarıp dilimliyoruz.
  3. Tencereye koyup üzerine toz şekeri döküyoruz.
  4. 1 çay bardağı suyu serpiştirerek üzerine ilave ediyoruz.
  5. 1 saat beklettikten sonra ocağa alıyoruz.
  6. Kısık ateşte kendi halinde kaynatıyoruz.
  7. Diğer reçeller gibi fazla köpük oluşmaz. Oluşan köpükleri kaşıkla alırız.
  8. 1-2 dakika kaynatıp hemen ocaktan indiririz.
  9. Tereyağı ve limon suyunu ve çubuk tarçını hemen karıştırarak ilave ederiz.
  10. Sogumasına meydan vermeden yayvan bir kaba aktarırız.
  11. Direkt güneşe koyarız. 3-4 saat güneşte kaldıktan sonra tarçını çıkarırız.
  12. Daha sonra kavonozlara doldurup kışa hazırlarız.
  13. Kan olsun. Can olsun. Lezzetiniz bol olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Güneşli Tarçınlı Mürdüm Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    156 kcal
  • Toplam kalori:

    2,816 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • birgulunlezzetleri


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0