Güneşli Yaz Mantısı Tarifi

Güneşli Yaz Mantısı Tarifi

Havalar ısınınca artık bol yağlı, fazla hamur içeren öyle ağır şeyler yemek istemiyoruz. Mümkün olduğunca yaz sebzelerini de kullanarak farklı görsellikte ve her öğün tüketebileceğimiz lezzetler üretmeye çalışıyorum. Işte size basit bir yaz mantısı. Kıymasız vejeteryan ve soğukta sıcakta servis edebileceğiniz güneş yüzlüm. Kolay doyurucu ama hafif, üstelik malzemeleri önceden hazırlayıp dolaba koyabilir, yemek zamanı servise hazırlayabiliriz.

Malzemeler:

  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 adet domates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet normal yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı

Hazırlanışı:

  1. Önce yufkaları en fazla 5-6 cm eninde sigara böreği gibi üçgen halinde keseriz. Yani bir yufkadan 32 üçgen elde ederiz.
  2. Yufkanın arasına hiçbir şey koymadan incecik ucuna kadar bir tırtıl gibi sarar ucunu su ile yapıştırırız.
  3. Kabakları rendeleyip sıvı yağda hafif yumuşayıncaya kadar soteleriz.
  4. Domatesleri rendeleyip sıvı yağda minik doğranmış sarımsakları da ilave ederek pişirip bir sos hazırlarız.
  5. Yufkadan yaptığımız Tırtıl ları yağda kızartırız.
  6. Tabağımıza önce yufkadan yaptığımız tırtılları güneş gibi yerleştirir,
  7. daha sonra yoğurt, kabak ve domates sosumuzu ilave edip servis yaparız.
  8. Afiyetle güneşiniz bol olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Güneşli Yaz Mantısı Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    521 kcal
  • Toplam kalori:

    2,084 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0