Gunkanmaki Tarifi

Gunkanmaki Tarifi

Gunkanmaki Tarifi

Malzemeler:

  • Bir parmak kalınlığında 8 şerit avokado
  • 100 gr uçan balık yumurtası
  • 8 parça zencefil turşusu , kişi başına birkaç ince dilim
  • 8 dilim salatalık
  • 2 yaprak nori yosunu
  • Soya sosu
  • 8 parça omlet
  • 1 kaşık wasabi
  • 1 ölçü sushi pirinci
  • 8 parça somon
  • 2 çubuk surimi
  • 2 yaprak yeşil salata
  • Haşlanmış kerevit

Hazırlanışı:

  1. Sushi pirincini sıcak tutalım. Keskin bir bıçakla nori yosununu önce ortadan keselim.
  2. Sonra enlemesine 3 parçaya ayıralım. Pirinci nighiri gibi şekillendirelim.
  3. Nori yosunu şeridine saralım, iki ucunu bir pirinç tanesiyle yapıştıralım.
  4. Yosunun kenarı garnitürü taşıması için pirinç hizasından daha yüksek olmalıdır
  5. Her bir gunkanmakinin üzerine 2 salatalık dilimi, 2 ince omlet şeridi ve uçan
  6. balık yumurtası veya 2 ince avokado şeridi, 2 parça surimi ve uçan balık yumurtası ya da küçük
  7. bir kıvırcık salata şeridi ve 2 haşlanmış kerevit parçasıyla (genelde nighiriden arta
  8. kalanlar değerlendirilir) tavada iyice kızartılmış iki somon eti parçasını yerleştirelim.
  9. Soya sosu, zencefil turşusu ve wasabi ile servis edelim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Gunkanmaki Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    204 kcal
  • Toplam kalori:

    1,223 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877