Haftasonu Pizzası Tarifi

Haftasonu Pizzası Tarifi

Merhabalar Bu gün haftasonu istedim ki evdekiler uyandığında mutfaktan mis gibi kokular gelsin. Haftasonu nedeniyle biliyorsunuz kahvaltı saati epeyce geç oluyor. Öğle yemeği ve sabah kahvaltısı birleşiyor. 5 dakikada kahvaltı yapayım, koşturayım diye bir acalesi yok kimsenin. Uzun sohbetler, şakalaşmalar, yüksek sesle konuşup gülüşmelerin olduğu bir masada bu haftasonu süpriz yaptım. Ne mi yaptım?. Tavuklu pizza...

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 3 yemek kaşığı kekik
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çavdar unu
  • 3 su bardağı kadar beyaz un
  • 1 paket maya
  • İç malzemesi için;
  • 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 su bardağı kadar doğranmış domates
  • 1 çay bardağı doğranmış yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı İzmir tulum peyniri
  • Tuz-karabiber-zerdeçal-kekik

Hazırlanışı:

  1. Hamur malzemelerinin hepsini kullanarak (un miktarını kendiniz ayarlayınız) yumuşak pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatarak mayalanması için bekletiriz.
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı ile haşlanmış tavuklarımızı hafifçe soteleriz.
  3. Domates sosumuza kekik, peynirlerimize çörekotunu ilave ederiz.
  4. Mayalanan hamurumuzu iki eşit parçaya bölerek, elimizi unlayarak orta büyüklükte 2 yuvarlak pizza hamuru elde ederiz.
  5. Tepsimizi unlarız ve pizza hamurumuzu da unlayarak fırın tepsisine yerleştiririz.
  6. Oda sıcaklığında bekleyen domates sosumuzdan 2 kaşık kadar ayırarak, eşit olarak hamurlarımızın üzerine dökeriz.
  7. Peynir hariç tüm malzemeleri eşit olarak pizza hamurumuzun üzerine yerleştirdikten sonra, kalan domates sosumuzu da malzemelerin üzerine gezdiririz.
  8. 20 dakika kadar üzeri kapalı bekletirken fırınınımızı da 180 derecede ısıtırız.
  9. Pizzalarımızı fırına yerleştiririz ve üzeri kızarmaya yakın çıkarıp, çörekotlu peynirleri ilave edip 10 dakika kadar tekrar pişirip sıcacık servis yaparız.
  10. Afiyetler olsun.
  11. Not: Bu Pizzanın Hamuru Cookplus Mutfak Şefi ile 3 dakikada yoğrulmuştur.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Haftasonu Pizzası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    576 kcal
  • Toplam kalori:

    3,459 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Azra gülen
  • Frienirem99


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0