Ham İncir Reçeli Tarifi

Ham İncir Reçeli Tarifi

Ham İncir Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • 2-3 adet karanfil
  • 1 paket vanilya
  • 100 adet ham incir
  • 1,5 kg toz şeker

Hazırlanışı:

  1. İncirleri soyup suyun içine atıyoruz,daha sonra bu suyu döküp tencerede kaynattığımız suyun içerisine incirleri alıyor ve kaynatıyoruz.
  2. 10-15 dakika kaynattıktan sonra bu suyu da dökeceğiz ve bu işlemi en az 3 kez tekrar edeceğiz. En son kaynatmadan sonra sudan çıkardığımız incirleri suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletmemiz gerekiyor.
  3. Suları süzüldükten sonra ise üzerlerine bir kapak veya tencere altı ile iyice bastırmamız gerekecek ki bu işlem incirlerin içerisinde bulunan acı sıvının tamamen dışarı çıkması ve reçelin acı olmaması için.
  4. Evet incirlerle işimiz bittikten sonra reçelimizi kaynatacağımız tencereye şekeri koyup üzerine 3 bardak su ilave ediyoruz.
  5. Şeker iyice eridiğinde karanfili ve şerbet kaynamaya başladığında ise incirleri ve limon tuzunu ilave ediyoruz.
  6. 30 dakika kadar kaynaması gerekiyor. Altını kapattıktan sonra ise vanilyasını ilave edip karıştırıyoruz ve hızlı soğutmak için soguk suyun içerisine tenceremizi oturtuyoruz.
  7. Soğuduktan sonra kavanozlara alıyoruz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sevgiyle Tarifler - Ham İncir Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    847 kcal
  • Toplam kalori:

    10,161 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877