Hamsi Tava Tarifi

Hamsi Tava  Tarifi

Balık severler için çok pratik bir tarif

Malzemeler:

  • 1 kilo hamsi
  • 1 kase un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkartın, iyice yıkayın.
  2. 1 kase un ve tuzu harmanlayın.
  3. İkı hamsiyi iç yüzeyleri birbirine bakacak şekilde yapıştırıp una bulayın.
  4. Tüm hamsiyi bu şekilde hazırlayın.
  5. Tavanızı zeytinyağ ile yağlayın, unladıgımız hamsileri dizin.
  6. Aralarına tereyağını serpiştirin.
  7. Orta ateşte pişmeye bırakın.
  8. Alt taraf kızarınca tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafı da pişirin
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Hamsi Tava Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    431 kcal
  • Toplam kalori:

    1,723 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877