Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav Tarifi

Malzemeler:

  • 2- 2,5 kilo hamsi
  • İÇ PİLAV İÇİN:
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yeterince tuz - karabiber-yenibahar-nane- tarçın
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeterince sıvı yağı
  • 1 tutam mısır unu

Hazırlanışı:

  1. Hamsilerin kafaları ve kılıklarını temizleyelim ve güzelce yıkayalım.
  2. Pirinçleri tuzlu ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
  3. İnce kıyım doğranmış soğanı ve fıstıkları sıvı yağda pembeleşene değin kavuralım.
  4. Pirinçleri ilave edelim ve tane tane olana kadar kavuralım.
  5. Üzüm ve baharatları ekleyelim.
  6. Sıcak suyu ekleyelim.
  7. Önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirelim daha sonra altını kısalım.
  8. Suyunu çekince ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim.
  9. Pilavımızı demlenmeye bırakalım.
  10. Genişçe teflon tavayı yağlayalım ve tabanına bir tutam mısır unu serpelim.
  11. (Orta resimdeki gibi) Balıkların yarısını balıkların sırt kısmı tabana gelecek şekilde birbirinin üzerine binecek şekilde yıldız şeklinde dizelim, balıklar biraz tavadan dışarı sarkmalı.
  12. (Tavanın ortasından başlayıp, kenarlara doğru balıkları sıralıyoruz)
  13. Pilavımızın tamamını üzerlerine döküp güzelce yayalım.
  14. Yine ortadan başlayarak BU DEFA HAMSİLERİN SIRT KISIMLARI YUKARI BAKACAK ŞEKİLDE YİNE BİRBİRİNİN ÜZERİNE GELECEK ŞEKİLDE YILDIZ ŞEKLİNDE DİZELİM.
  15. Tavanın dışından sarkan balıklarda üzerine kapatalım.
  16. Üzerlerine biraz sıvı yağ gezdirelim.
  17. Orta hararetli ocağın üzerinde dibinden çıtırtı gelinceye kadar pişirelim.
  18. Tavanın kapağı ile düzgünce alt üst edelim ve diğer yüzünü pişirelim.
  19. İlk pişirdiğimiz tarafı servis tabağına alalım ve sıcak servis yapalım.
  20. AFİYET OLSUN
  21. NOT:Kapaklı hamsi tavaları bu tarif için idealdir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak ve Tatlar - Hamsili Pilav Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    549 kcal
  • Toplam kalori:

    5,488 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877