Hamur Tarhana Tarifi (Kastamonu Yöresi)

Hamur Tarhana Tarifi (Kastamonu Yöresi)

Hamur Tarhana Tarifi (Kastamonu Yöresi)

Malzemeler:

  • Yarım kg Taze Kırmızı Biber
  • 1 Bağ Maydanoz
  • Yarım kg taze Sivri Biber
  • 1 kg Domates . Her zaman organik domatesi tercih etmeliyiz.
  • 1 kg Kuru soğan
  • İsteğe bağlı kurutulmuş ya da taze cin biberi
  • 1 Bağ Darak Otu .
  • 2-3 kg ekşimiş yoğurt (Evlerimizde mayaladığımız kaymaklı yoğurdumuzu 10 gün buzdolabına kaldırmadan dışarıda bekleterek ekşimesini sağlıyoruz.)
  • 1 Bağ Dereotu
  • 1 Bağ Yeşil Nane
  • İri tuz (Hamurun daha dayanıklı olmasını sağlaması için fazlada koyabiliriz.)
  • Un . (Malzemenin aldığı kadar olacak. Cıvık bir hamur.)

Hazırlanışı:

  1. Sebzelerin hepsi robottan geçirilir ve ekşitilmiş kaymaklı yoğurda İlave edilir. Tohuma kalkmış darak otu bütün parçalı olarak atılır. Yeterince un katılarak hamur ekmek hamuru gibi yoğurulur( Ekmek hamuru nasıl yoğurulur). Bu malzeme yaklaşık 30 gün boyunca dışarıda bekletilir. Hamur tekneden taşar ve iyice mayalanıp kabarır.
  2. Mayalanan tarhana hamuru tekrar karıştırılıp saklama kapları ile buzdolabına ya da soğuk kilerlere kaldırılır.
  3. Artık tarhanamız hazır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Hamur Tarhana Tarifi (Kastamonu Yöresi)

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

140 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    362 kcal
  • Toplam kalori:

    3,623 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877