Hardallı Patates Salatası Tarifi

Hardallı Patates Salatası Tarifi

Patates salatasını bir de hardallı deneyin!

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı kadar limon suyu
  • 4 tane orta boy patates
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı kadar zeytinyağı
  • Bir miktar mayonez
  • Frenk soğanı
  • Karabiber ve tuz
  • Damak zevkinize göre bir miktar maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kadar hardal

Hazırlanışı:

  1. 4 adet orta boy patateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp kuruluyoruz ve küp küp doğruyoruz.
  2. 4 adet orta boy patateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra yıkayıp kuruluyoruz ve küp küp doğruyoruz.
  3. Daha sonra orta boy bir tencerede suyumuzu kaynatıp içerisine bir miktar tuz ekliyoruz.
  4. Daha sonra orta boy bir tencerede suyumuzu kaynatıp içerisine bir miktar tuz ekliyoruz.
  5. Soyduğumuz patatesleri tencerenin içine atıp haşlıyoruz. Fakat bu noktada patateslerin dağılmamasına özen göstermeniz gerekmektedir.
  6. Soyduğumuz patatesleri tencerenin içine atıp haşlıyoruz. Fakat bu noktada patateslerin dağılmamasına özen göstermeniz gerekmektedir.
  7. Mayonezimizi hazırlamak için bir kap içinde yumurtamızın sarısını çırpıcı ile iyice çırpıyoruz.
  8. Mayonezimizi hazırlamak için bir kap içinde yumurtamızın sarısını çırpıcı ile iyice çırpıyoruz.
  9. Yumurtanın sarısı iyice kıvamına gelince içerisine 2 yemek kaşığı kadar hardalı ekleyip tekrardan çırpmaya devam ediyoruz.
  10. Yumurtanın sarısı iyice kıvamına gelince içerisine 2 yemek kaşığı kadar hardalı ekleyip tekrardan çırpmaya devam ediyoruz.
  11. Karışımın içerisine 1 yemek kaşığı kadar limon suyunu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  12. Karışımın içerisine 1 yemek kaşığı kadar limon suyunu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  13. 1 su bardağı zeytinyağımızı çok az az akıtarak bu karışıma ilave ediyoruz ve bu esnada karşımı çırpmaya devam ediyoruz.
  14. 1 su bardağı zeytinyağımızı çok az az akıtarak bu karışıma ilave ediyoruz ve bu esnada karşımı çırpmaya devam ediyoruz.
  15. Karışım iyice kıvam alana kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz.
  16. Karışım iyice kıvam alana kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz.
  17. Karışıma en son olarak tuzumuzu da ilave ediyoruz.
  18. Karışıma en son olarak tuzumuzu da ilave ediyoruz.
  19. Eğer yaptığınız karışımın kıvamı çok koyu olursa içerisine çok az su ilave edebiliriz.
  20. Eğer yaptığınız karışımın kıvamı çok koyu olursa içerisine çok az su ilave edebiliriz.
  21. Patatesleri haşlayıp soğuttuktan sonra hazırladığımız mayonezi ve karabiberi içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
  22. Patatesleri haşlayıp soğuttuktan sonra hazırladığımız mayonezi ve karabiberi içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
  23. Daha sonra Frenk soğanı ve taze soğanı ince bir şekilde doğrayıp ince ince kıydığımız maydanozu da karışma ilave ediyoruz.
  24. Daha sonra Frenk soğanı ve taze soğanı ince bir şekilde doğrayıp ince ince kıydığımız maydanozu da karışma ilave ediyoruz.
  25. Hardallı patates salatamız servise hazırdır. Afiyet Olsun!
  26. Hardallı patates salatamız servise hazırdır. Afiyet Olsun!

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - Hardallı Patates Salatası Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    557 kcal
  • Toplam kalori:

    2,226 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0