Haşlanmış Kırmızı Biber Turşu Tarifi

Haşlanmış Kırmızı Biber Turşu Tarifi

Haşlanmış Kırmızı Biber Turşu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 500 gr küçük kırmızı acı biber
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • Yeteri kadar sirkeli salamura

Hazırlanışı:

  1. Biberleri yıkayıp saplarını keselim. Bol kaynar suda 10 dk haşlayıp çıkaralım. Acı suları iyice
  2. çıksın diye bir süzgece yerleştirelim. Üzerilerine tahta ya da bir tabak koyup 24 saat bekletelim.
  3. Ertesi gün naneyi ve maydanozu saplarıyla birlikte büyük büyük doğrayalım. Biberlerle karıştıralım.
  4. Kavanoza dolduralım. Sirkeli salamura hazırlayalım. Şekeri ekleyelim. Biberlerin üzerine dökelim.
  5. Sirke biberleri iyice örtsün.Kavanozu serin bir yere koyalım. Bir hafta sonra turşumuz hazır.
  6. Salamurasını döküp kavanozu hafif sulandırılmış keskin sirkeyle doldurursanız turşunuz uzun
  7. süre dayanır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Haşlanmış Kırmızı Biber Turşu Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    38 kcal
  • Toplam kalori:

    379 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877