Havuç Helvası Tarifi

Havuç Helvası Tarifi

Havuç Helvası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir buçuk su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
  • 500 gr havuç “6-7 adet” (rendelenmiş)
  • Yarım çay kaşığı dövülmüş kakule
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • Kuş üzümü ve ceviz içi

Hazırlanışı:

  1. Havuçları rendeleyin ve tereyağında soteleyin.
  2. Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyin. Baharatlarını katın. Havuçlar iyice pişene kadar bekleyin.
  3. Havuçlar yumuşayınca şekeri ilave edin. Şeker su salacak hafif suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Nişasta ve geri kalan yarım su bardağı sütü karıştırın. Havuçların içine ilave edin. Katıca bir hal alana kadar pişirin.
  5. Pişerken içine, kuş üzümü ve ceviz içi koyabilirsiniz.
  6. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? En Nefis Tarifler - Havuç Helvası Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    382 kcal
  • Toplam kalori:

    1,527 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877