Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 Adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz
  • 2 adet iri havuç
  • 2 Su Bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 Su Bardağı Ayçiçek yağı
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2,5 su bardağı kadar un

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri, köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
  2. Ayçiçek yağımızı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Tarçını, zencefili, vanilyayı, limon kabuğunu ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz.
  4. Havucu rendeliyoruz karışıma ilave ediyoruz,cevizleri dişe gelecek şekilde kırıp ekliyoruz.
  5. Elenmiş unu ve kabartma tozumuzu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  6. Yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza harcımızı döküp,önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
  7. AFİYET , BAL OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Zeynep'in Mutlu Mutfağı - Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    555 kcal
  • Toplam kalori:

    4,441 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877