Havuçlu Dondurma Tarifi

Havuçlu Dondurma Tarifi

Havuçlu Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 200 gram şeker
  • 5 kg havuç

Hazırlanışı:

  1. Havuçları yıkayıp kurulayın. Katı meyve sıkacağından geçirip suyunu çelik bir kaba alın.
  2. Üzerine şekeri ekleyip tahta bir kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırın. Kabın üzerini streç filmle örtüp derin dondurucuya yerleştirin.
  3. Her 10 dakikada bir derin dondurucudan çıkarıp tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. İşlemi 2 saat süreyle tekrarlayın.
  4. En son karıştırdığınızda üzerini düzelterek derin dondurucuya koyun. 1 saat bekletip servis yapın.
  5. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Havuçlu Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    483 kcal
  • Toplam kalori:

    2,900 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877