Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kuru soğan (çentin)
  • 1 tatlı kaşığı tam buğday unu
  • 1 tane havuç (Kabuklarını soyup, 4-5 parçaya bölün)
  • 4 tane iri yeşil kabak (kabuklarını soyup, küçük parçalara bölün.)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı (yani bir tahta kaşık)

Hazırlanışı:

  1. Tencereye önce soğan + yağı koyup, yaklaşık 1 dakika pişirin.
  2. Ve sırasıyla kabak + havuç + tuz + 6 su bardağı su ekleyip , fokurdayana kadar pişirin.
  3. Kaynayan malzemelere unu da ekleyip, el blenderıyla tüm malzemeleri ezin. Ateşin altını kısıp, tahta kaşıkla çorbanızı karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 5-6 dakika içinde çorbanız hazır.
  4. Servis yaparken mutlaka tane karabiber rendesi serpin.
  5. Benim sağlıkla ilgili bir takıntım yok derseniz, unu tereyağla kavurup, çorbaya ekleyebilirsiniz. Ama çok gereksiz, çünkü çorbamız böyle de çok lezzetli ve hafif.
  6. İsteyen kırmızıbiberi tereyağında döndürüp, servis sırasında çorbaya ekleyebilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ihlamurcum - Tariflerin yaşatıldığı yer - Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    120 kcal
  • Toplam kalori:

    481 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877