Havuçlu Zencefilli Kek Tarifi

Havuçlu Zencefilli Kek Tarifi

Havuçlu Zencefilli Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı karbonat (ben 1 pk. kabartma tozu kullandım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tarçın , 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 su bardağı havuç rendesi
  • 1 su bardağı ceviz (1/2 Su bardağı kullandım)

Hazırlanışı:

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
  2. yağı ve yoğurdu ilave edip çıpmaya devam ediyoruz.
  3. Diğer bütün malzemeleri de yavaş yavaş ilave edip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.
  4. NOT:Şeker oranı bana çoook fazla geldi.
  5. Bir dahaki sefere 1,5 bardaktan biraz az ilave edeceğim.
  6. Pamuk pamuk bir kek oldu:)
  7. Umarım beğenirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Zeynep'in Mutlu Mutfağı - Havuçlu Zencefilli Kek Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    518 kcal
  • Toplam kalori:

    5,176 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877