Hazır Baklava Yufkasından Kolay Şöbiyet Tarifi

Hazır Baklava Yufkasından Kolay Şöbiyet Tarifi

Hazır Baklava Yufkasından Kolay Şöbiyet Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • Şöbiyetin İrmikli Muhallebisi;
  • 1 su bardağı ceviz
  • 150 gr tereyağı
  • 12 tane hazır baklava yufkası
  • Şöbiyetin Şerbeti;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle şerbetini için gerekli olan şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayan şerbetin altını biraz kısın ve kıvam alana kadar kaynatın.
  3. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve tamamen soğuyana kadar bekleyin.
  4. Bu sırada şöbiyetin iç malzemesi için gerekli olan sütü, şekeri ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak, kaynayana kadar pişirin.
  5. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Tereyağını bir tavada eritin.
  7. Yufkanın bir tanesini alın ve düz bir zemine serin.
  8. Üzerine ikinciyi serin ve sonra üçüncü yufkayı da üstüne yerleştirdikten üzerine, her yerine eşit gelecek şekilde tereyağ sürün.
  9. Sonra üzerine dördüncü yufkayı serin, sonra beşinci ve altıncıya serin tekrar tereyağ sürün.
  10. Tüm yufkalar bitene kadar, üst üste, yerleştirin ve üç yufkada bir, tereyağ sürerek devam edin.
  11. Sonra bıçakla önce boyuna, sonra enine kesin.
  12. 8 cm boyunda ve eninde, yufkadan kareler kesin. Ben 8 cm ölçülerinde kareler kestim ama siz göz kararı da yapabilirsiniz.
  13. Sonra yine üzerine, her yerine gelecek şekilde fırçayla tereyağı sürün.
  14. Kare kestiğiniz yufkaların ortasına irmikli muhallebiden 1 dolu tatlı kaşığı koyun ve üzerlerine de bir miktar ceviz ilave edin.
  15. Fotoğrafta göründüğü gibi kare yufka parçalarının bir ucunu, çapraz olarak diğer ucuyla birleştirin.
  16. Yağladığınız tepsiye yerleştirin.Yerleştirirken uçları, birbirlerinin altında kalacak şekilde yerleştirin.
  17. Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlayın.
  18. Üzerlerine kalan tereyağının hepsini fırçayla sürün.
  19. Önceden 180 derece ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirin. Çok iyi kızarmalı,yoksa tatlınız şerbetlendiğinde hamur olur.
  20. Zaten şerbeti dökünce rengi mutlaka açılıyor. Bu yüzden fotoğrafta göründüğünden daha fazla kızarsın. Aman yakmamaya dikkat edin. Çok çabuk pişiyor.
  21. Pişen tatlıyı fırından çıkartın ve ılımaya bırakın. Şerbeti soğuk, tatlınız ılık olmalı. Eğer sıcak dökerseniz hamur olur.
  22. Hazır baklavalık yufkalar çabuk hamurlaşıyor. Bu yüzden şerbetin ısısı çok önemli.
  23. Ayrıca 2 bardak su ve şekerle hazırladığınız şerbetin, hepsini birden tatlınıza dökmeyin.
  24. Önce yarısını kaşıkla, ılıyan tatlınızın üzerine dökün. 1 saat bekleyin ve tadını da tatlınızın şerbet miktarını tadarak kontrol edin.
  25. Eğer damak tadınıza uygun ve şerbeti yeterli ise kalan şerbeti dökmeyin ama daha fazla ıslak ve bol şerbetli istiyorsanız, kalanı da tatlınızın üzerine dökün.
  26. Ben Bim den aldığım hazır baklavalık yufkayı kullandım, lezzet olarak gayet güzel, memnun kaldım.
  27. Az önce yazdığım gibi önce şerbetin yarısını dökün ve mutlaka 1 saat bekleyin. Yeterli gelmezse kalanını da dökün.
  28. Üzerlerine fıstık veya kaymakla servis edebilirsiniz.
  29. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Hazır Baklava Yufkasından Kolay Şöbiyet Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    751 kcal
  • Toplam kalori:

    9,012 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877