Hazır Yufkadan Cevizli Bayram Baklavası Tarifi

Hazır Yufkadan Cevizli Bayram Baklavası Tarifi

Hazır Yufkadan Cevizli Bayram Baklavası Tarifi

Malzemeler:

  • Ben tereyağ kokusundan haz etmediğim için tamamını tereyağ kullanmak yerine 250 gr kullandım (ama siz hepsini tereyağ da kullanabilirsiniz),kalanını da sıvıyağla yaptım. Çok güzel oldu.
  • 1 Su bardağından 2 kadar parmak eksik sıvı yağ
  • 300 gr dişe gelir irilikte ceviz
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 1 buçuk paket baklavalık yufka kullandım (750 gr baklavalık yufka) Çok ince olduğu için çabuk kuruyabiliyor, bu yüzden paketten yufka aldıktan sonra üzerini örtün, hemen kuruyor.
  • Baklava Şerbeti;
  • 4 buçuk su bardağı şeker Tatlı sevenler biraz daha ilave edebilir.
  • 4 Su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle şerbetini kaynatmak gerekiyor, (kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.
  2. Limon suyunu sıkıp bir süre daha kaynatın ve soğumaya bırakın (soğuk kullanılacak)
  3. Tereyağını yavaşça eritip sıvıyağla karıştırın.
  4. Tepsiyi yağlayın ve ilk yufkayı serin ve üzerine 1 yufka daha serin,
  5. tekrar 1 yufka daha serdikten sonra (3 yufka olmalı) üzerine tereyağ ve sıvıyağ karışımından yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde sürün.
  6. 750 gr lık yufkanın yarısı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  7. 1 buçuk paket yufkanın yarısını bu şekilde tepsiye yerleştirin :))
  8. (3 yufka yağlamadan üst üste ve 3 cü yufkanın üzerine tereyağ sürülecek, unutmayın)
  9. Paketin yarısının bu şekilde kullandıktan sonra bolca cevizi cevizini serpin.
  10. Tekrar üzerine teker teker 3 yufka serin ve yine 3 cü yufkanın üzerini yağlamayı unutmayın.
  11. Paketin kalan yarısına da aynı işlemleri tekrarlayın ama son 4 yufkanın 3 tanesinin her katını tereyağ sürün.
  12. Kalan 1 yufkayı en üste serin ve sakın ve dikkatlice yağlamayın.
  13. Baklavayı sadece enine dikkatlice kesin.
  14. Sonra kalan yağı her yerine eşit gelecek şekilde üzerine dökün.
  15. Sonra baklavayı boyuna keserek dilimleyin.
  16. Önceden 190 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. (İyi pişmezse baklava şerbetlendiğinde çok yumuşak olur. Buna dikkat edin)
  17. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (10 dakika bekleyin) soğuk şerbeti üzerine yavaş yavaş, her yerine dökün.
  18. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
  19. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Hazır Yufkadan Cevizli Bayram Baklavası Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    760 kcal
  • Toplam kalori:

    11,394 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877