Her Zaman Kabaran Kek Tarifi

Her Zaman Kabaran Kek Tarifi

Her zaman kabaran kek tarifi ile ne zaman kek yapsam her zaman kabarır. Siz de çok beğeneceksiniz. İster kelepçeli kalıp, ister klasik kek kalıbı ya da küçük kalıplar hiç fark etmez,istediğiniz kalıp ile yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1/2 Paket bitter çikolatalı hazır sos
  • 2 Tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 1 Su bardağı tam, 1/4 su bardağı süt (Koyu olursa biraz daha süt ilavesi yapabilirsiniz.)

Hazırlanışı:

  1. Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye ve beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağı ilave edilir. Önce bütün sıvılar karıştırılır.
  3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ,vanilya elenir.
  4. Yavaş yavaş sıvıların bulunduğu kaba karıştırarak ilave yapılır.
  5. Kek kalıbı margarin ile iyice yağlanır.
  6. Kek karışımının yarısını kalıba dökülür. Diğer yarısına kakao karıştırıp kalıba dökmeye devam edilir.
  7. Isıtılmamış fırında 170 derecede 40 dakika pişirilmesi yeterli ama bu benim fırınım için geçerli.
  8. Kürdan batırarak kontrol edebiliriz. Kürdana hamur bulaşırsa birazcık daha pişmesi gerekir.
  9. Eğer kürdanımız temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  10. Afiyet olsun...

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Her Zaman Kabaran Kek Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    600 kcal
  • Toplam kalori:

    5,995 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina
  • Kendi Mutfağında Şef
  • Kendi Mutfağında Şef
  • arzu tekkeli


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    14
  • Twitter
    1
  • Pinterest
    0
  • Google
    6
  • Instagram
    0