Hindi Sote Tarifi

Hindi Sote Tarifi

Hindi Sote Tarifi

Malzemeler:

  • 2 Adet yeşil biber
  • 1 Adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 Orta boy kuru soğan
  • 500 gr hindi eti (göğüs veya kalça etide olabilir ama göğüz kuru olduğu için kalça etini tercih edin)
  • 3 Orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber , kimyon, kekik

Hazırlanışı:

  1. Etimizi kuşbaşı doğruyoruz.
  2. Tavaya sıvıyağını döküp (sadece sıvıyağ) iyice kızdırdıktan sonra etlerimizi atıp, orta ateşte 5 dakika bir süre, etlerimiz mühürler gibi karıştırarak kızartıyoruz.
  3. Sonra ateşi kısıp, etler suyunu bırakıp, çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Suyunu çeken etlere minik doğradığımız soğanı ve tereyağınıda ilave edip 5 dakika bir süre kavuruyoruz.
  5. Sonra doğradığımız biberleride ilave ediyoruz ve yine kısık ateşte, biberlerle birlikte pişirmeye devam ediyoruz.
  6. Domateslerin kabuklarını soyup, rendeliyoruz ve sotenin içine alıyoruz.
  7. Ezdiğimiz sarımsakları da ilave ediyoruz.
  8. Tuzunu ve baharatlarını da serptikten sonra karıştırıyoruz ve kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde, domatesleri suyunu salıp, etin içinde dağılana kadar pişiriyoruz.
  9. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
  10. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - Hindi Sote Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

110 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    336 kcal
  • Toplam kalori:

    1,344 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877