Hosomaki Tarifi

Hosomaki Tarifi

Hosomaki Tarifi

Malzemeler:

  • Kişi başına iki hosomaki hazırlanır:
  • 3 yaprak nori yosunu
  • Limonlu su
  • 1 adet salatalık
  • 500 gr sushi pirinci
  • 100 gr 10 cm'lik ince uzun dilimler halinde kesilmiş somon filetosu
  • 1 kaşık wasabi
  • 1 kase pirinç sirkeli
  • Yaklaşık 80 gr daikon salamura
  • 50 gr kavrulmuş susam tohumu
  • Birkaç ince dilim zencefil turşusu
  • Soya sosu

Hazırlanışı:

  1. Nori yapraklarını enlemesine iki eşit parçaya bölelim. Parlak tarafı alta gelecek şekilde
  2. sushi tahtasına yerleştirelim. Parmaklarımızı limonlu suyla ıslatalım ve yosuna ince
  3. bir tabaka halinde 1/6 porsiyon pirinç koyalım, üst kenarından 2 cm boşluk bırakalım.
  4. Islak parmağımızla pirince wasabi sürelim ve bir kaşık kavrulmuş susam tohumu koyalım.
  5. Pirincin ortasına şerit halinde kesilmiş somon dilimleri yerleştirelim.
  6. Hosomakinin kenarını kendi üzerine kıvıralım, önden bambu tahtası gelecek şekilde
  7. dikkatle yuvarlamaya devam edelim. Bir kesme tahtası üzerinde ıslak bıçakla
  8. 6 parçaya keselim, hosomakileri aynı şekilde salatalık ve daikonla süsleyelim.
  9. Soya sosu, zencefil turşusu ve wasabi ile servis edelim.
  10. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Hosomaki Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    315 kcal
  • Toplam kalori:

    1,890 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877