Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeler:

  • Tuz
  • 2 bardak süt
  • 2 kaşık un
  • 1 kaşık tereyağ
  • Beğendi için;
  • 4 tane topan (bostan) patlıcan ı
  • 1 bardak rendelenmiş kaşar
  • Et için;
  • 500 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 3-4 tane domates
  • 1 tane soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Hazırlanışı:

  1. Önce soğanlarımızı yemeklik doğrayıp yağımızın içinde pembeleşmesini sağlıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz ve rendelediğimiz domatesleri tavuğumuzu,karabiberimizi koyduktan sonra kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz.Altını kapatmadan önce tuzunu atıp karıştırıyoruz.2 dk.sonra altını kapatıyoruz.
  2. Patlıcanlarımızı üç dört yerinden çatalla deliyoruz.Közmatik veya ocağımızın üstünde çevire çevire közlenmesini sağlıyoruz.Közlenmiş patlıcanları soğutmadan suyun altında kabuklarını soyuyoruz.Küçük küçük doğruyoruz.Daha sonra derince bir tencerenin içinde tereyağını eritiyoruz.İçine unu koyduktan sonra yakmadan karıştırarak kavuruyoruz. Patlıcanları içine atıyoruz,sütü de ekledikten sonra yavaş ateşte macun haline gelmesini sağlıyoruz.
  3. Daha sonra blenderdan geçirip topakları parçalıyoruz.İçine peynirleri de koyduktan hafif ateşe tekrar koyup peynirleri eritiyoruz.Peynirler tamamen eriyince servis tabağına alıyoruz.Üzerine pişirdiğimiz tavuk etini de koyup sıcak sıcak servis yapıyoruz.
  4. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ebrulim İle Nefis Tatlar - Hünkar Beğendi Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    755 kcal
  • Toplam kalori:

    3,019 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Ebrulim İle Nefis Tatlar

Ebrulim İle Nefis Tatlar

Ben kimim ?İnsanın kendisini anlatması ne kadar zor bir şeymiş.Daha önce hiç düşünmemiştim.Önce doğumuma dönelim.Efendim vakti zamanın birinde . Şaka şaka :) 1973 İzmir doğumluyum.Bayanların yaşı söylenmez ama.İzmir den hiç ayrılmadım.Senelerce bank

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0