İmam Sarığı Pastası (Mini Pasta) Tarifi

İmam Sarığı Pastası (Mini Pasta) Tarifi

Malzemeler:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • kreması için 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edelim. (3 yemek kaşığı kaynar suyu şekerin erimesi için ilave ediyoruz ara ara ekliyoruz)
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve elde ettiğimiz kek harcını eşit şekilde tepsideki yağlı kağıdın üzerine dökelim.
  4. 170 derece ısıttığımız fırında kekimiz kabarana kadar pişirelim..(Çok fazla kabarmayacak ve pandispanya kıvamında olacak)
  5. Kekimiz pişip soğuma aşamasındayken kremasını hazırlayalım..
  6. Şeker ve vanilya dışındaki malzemeleri tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim..
  7. Puding kıvamına gelince ocağı kapatalım, şeker ve vanilyayı ilave edip mikserleyelim. Soğutalım..
  8. Kekimiz soğuduktan sonra altta gördüğünüz gibi bir bardak yardımıyla kekten yuvarlaklar çıkaralım..
  9. Su bardağı kullanırsanız daha büyükçe, çay bardağı kullanırsanız daha ufak imam sarığı pastalarınız olur.. Bana çay bardağı ile kestiklerim daha sevimli geldi..
  10. Bardakla çıkardığımız yuvarlak keklerden birini alalım bir kaşık krema koyup diğer keki üzerine sandviç gibi kapatalım.
  11. Etrafını da krema ile bulayalım ve sonrasında üzeri hariç her tarafını hindistan cevizine bulayalım..
  12. Kestiğimiz tüm kek parçalarını bu şekilde birleştirip hazırladıktan sonra, Benmari usulü (sıcak su kaynayan tencere üzerine bir kap koyup) çikolatalarımızı eritiyoruz, erirken iki kaşık kremayı da ilave edelim .
  13. Hazır ettiğimiz çikolata sosumuzu kaşık kaşık pastamızın üzerine yayalım.(kenarlarına taşırmamaya dikkat edelim)
  14. Buz dolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz..
  15. Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için kürdan ya da bıçak kullanabilirsiniz... Kürdan yada bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  16. *Keki büyük fırın tepsisinde pişirdim..
  17. *Keki bardakla daha kolay kesebilmek için bardağın ağız kısmını arada ıslatırsanız işiniz daha kolaylaşır..
  18. *Kekten artan parçaları ise daha sonra kullanmak üzere buzdolabı poşetine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.. (Örneğin buradaki çikolatalı topçuklardan yapabilirsiniz)
  19. Bardağınızın büyüklüğü küçüklüğüne göre pasta sayınız artıp azalabilir.. Ben çay bardağı ile keserek 14 adet imam sarığı pastası elde ettim..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sevgiden Esintiler - İmam Sarığı Pastası (Mini Pasta) Tarifi

Hazırlama süresi:

75 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

115 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    159 kcal
  • Toplam kalori:

    1,912 kcal

Benzer Tarifler

  • Doğanın En Tatlı Hali Tarifi

    Doğanın En Tatlı Hali Tarifi

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Pufff Tarifi (El Yapımı)

    Pufff Tarifi (El Yapımı)

  • Bisküvili Pratik Parfe Tarifi

    Bisküvili Pratik Parfe Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/biskuvili-pratik-parfe-tarifi-4477

 

Sevgiden Esintiler

Sevgiden Esintiler

Bloğum Sevgiden EsintilerMutfağımda hazırladığım birbirinden lezzetli tarifleri paylaştığım mekandır..

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • .....


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0