İmam Sarığı Pastası (Mini Pasta) Tarifi

İmam Sarığı Pastası (Mini Pasta) Tarifi

Malzemeler:

  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 1su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • kreması için 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edelim. (3 yemek kaşığı kaynar suyu şekerin erimesi için ilave ediyoruz ara ara ekliyoruz)
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve elde ettiğimiz kek harcını eşit şekilde tepsideki yağlı kağıdın üzerine dökelim.
  4. 170 derece ısıttığımız fırında kekimiz kabarana kadar pişirelim..(Çok fazla kabarmayacak ve pandispanya kıvamında olacak)
  5. Kekimiz pişip soğuma aşamasındayken kremasını hazırlayalım..
  6. Şeker ve vanilya dışındaki malzemeleri tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim..
  7. Puding kıvamına gelince ocağı kapatalım, şeker ve vanilyayı ilave edip mikserleyelim. Soğutalım..
  8. Kekimiz soğuduktan sonra altta gördüğünüz gibi bir bardak yardımıyla kekten yuvarlaklar çıkaralım..
  9. Su bardağı kullanırsanız daha büyükçe, çay bardağı kullanırsanız daha ufak imam sarığı pastalarınız olur.. Bana çay bardağı ile kestiklerim daha sevimli geldi..
  10. Bardakla çıkardığımız yuvarlak keklerden birini alalım bir kaşık krema koyup diğer keki üzerine sandviç gibi kapatalım.
  11. Etrafını da krema ile bulayalım ve sonrasında üzeri hariç her tarafını hindistan cevizine bulayalım..
  12. Kestiğimiz tüm kek parçalarını bu şekilde birleştirip hazırladıktan sonra, Benmari usulü (sıcak su kaynayan tencere üzerine bir kap koyup) çikolatalarımızı eritiyoruz, erirken iki kaşık kremayı da ilave edelim .
  13. Hazır ettiğimiz çikolata sosumuzu kaşık kaşık pastamızın üzerine yayalım.(kenarlarına taşırmamaya dikkat edelim)
  14. Buz dolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz..
  15. Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için kürdan ya da bıçak kullanabilirsiniz... Kürdan yada bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  16. *Keki büyük fırın tepsisinde pişirdim..
  17. *Keki bardakla daha kolay kesebilmek için bardağın ağız kısmını arada ıslatırsanız işiniz daha kolaylaşır..
  18. *Kekten artan parçaları ise daha sonra kullanmak üzere buzdolabı poşetine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.. (Örneğin buradaki çikolatalı topçuklardan yapabilirsiniz)
  19. Bardağınızın büyüklüğü küçüklüğüne göre pasta sayınız artıp azalabilir.. Ben çay bardağı ile keserek 14 adet imam sarığı pastası elde ettim..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sevgiden Esintiler - İmam Sarığı Pastası (Mini Pasta) Tarifi

Hazırlama süresi:

75 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

115 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    159 kcal
  • Toplam kalori:

    1,912 kcal

Benzer Tarifler

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi

    Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi

  • Süt Dilimi Tarifi

    Süt Dilimi Tarifi

  • Bal Kabak Kremalı Kadayıf Pastası Tarifi

    Bal Kabak Kremalı Kadayıf Pastası Tarifi

Yorumlar