İncir Reçeli Tarifi

İncir Reçeli Tarifi

İncir Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 500 gr şeker
  • 500 gr ham (erkek) incir
  • 3-4 tane karanfil
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

  1. İncirler bol suda yıkandıktan sonra kabukları incecik soyulur.
  2. Bol suda 5-6 dakika haşlanır ve süzülür.
  3. Tekrar bol suda 5-6 dakika haşlanır ve süzülür.
  4. Üçüncü defa 5-6 dakika haşlandıktan sonra süzülür ve oda sıcaklığındaki bol suda incirler yarım saat bekletilir.
  5. İncirler sudan çıkartılır ve tek tek elle hafifçe sıkarak suları süzülür.(İncirler büzüşüyor ama şerbette tekrar şişiyorlar)
  6. Bu sırada 2 bardak su ve şeker tencerede 10 dakika kaynatılır.
  7. Hafif kıvam almaya başladığında incirler ilave edilir ve orta ateşte incir tamamen yumuşayana kadar kaynatılır.
  8. Son 5 dakikasında limon suyu ve karanfillerde ilave edilir( İncirler tamamen yumuşar ve şerbeti kıvam almamışşa yüksek ateşte 5 dakika kaynatın.Şerbeti çok koyulaşmıyor bu yüzden çok pişirip incirleri dağıtmamaya dikkat edin.
  9. Çok sık karıştırmayın ki yine incirler dağılmasın..
  10. Kıvam alan reçeli kavanoza oldurup kapağını sıkıca kapatın.
  11. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hayat Cafe - İncir Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    388 kcal
  • Toplam kalori:

    2,327 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877