İngiliz Keki Tarifi

İngiliz Keki Tarifi

İngiliz keki nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağından biraz az un ( 1+1/4 su bardağı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 su bardağı)
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

  1. İngiliz kekinin hazırlanışına başlarken öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıp bunun üzerine diğer hamur malzemelerini ilave ediyoruz.
  2. İngiliz kekinin hazırlanışına başlarken öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıp bunun üzerine diğer hamur malzemelerini ilave ediyoruz.
  3. Hamur kıvamlı bir hale geldikten sonra ise rendelediğimiz portakal kabuklarını hamura ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Hamur kıvamlı bir hale geldikten sonra ise rendelediğimiz portakal kabuklarını hamura ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra kek hamurumuzu önceden yağlı kağıt sermiş olduğumuz bir borcamın üzerine döküyoruz.
  6. Daha sonra kek hamurumuzu önceden yağlı kağıt sermiş olduğumuz bir borcamın üzerine döküyoruz.
  7. Burada küçük boy dikdörtgen bir borcam olması gerekiyor. Daha sonra öncede 175 C’de ısıttığımız fırına borcamı koyup kek hamurunu pişmeye bırakıyoruz.
  8. Burada küçük boy dikdörtgen bir borcam olması gerekiyor. Daha sonra öncede 175 C’de ısıttığımız fırına borcamı koyup kek hamurunu pişmeye bırakıyoruz.
  9. Kekimizi 20 dakika pişip kabardıktan sonra fırından alıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  10. Kekimizi 20 dakika pişip kabardıktan sonra fırından alıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  11. Daha sonra kekimizi ıslatacağımız karışımı hazırlıyoruz.
  12. Daha sonra kekimizi ıslatacağımız karışımı hazırlıyoruz.
  13. Kekimizin asıl lezzetini de bu karışım getiriyor. Keki ıslatmak için öncelikle sütü, kakaoyu ve şekeri çırpıyoruz.
  14. Kekimizin asıl lezzetini de bu karışım getiriyor. Keki ıslatmak için öncelikle sütü, kakaoyu ve şekeri çırpıyoruz.
  15. Daha sonra keklerimizi kare kare olacak şekilde dilimleyip her bir dilimi sütlü karışıma batırıyoruz.
  16. Daha sonra keklerimizi kare kare olacak şekilde dilimleyip her bir dilimi sütlü karışıma batırıyoruz.
  17. Batırma işleminin hemen ardından dilimleri Hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza diziyoruz. Bu aşamadan sonra kekimiz servise hazır.
  18. Batırma işleminin hemen ardından dilimleri Hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza diziyoruz. Bu aşamadan sonra kekimiz servise hazır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - İngiliz Keki Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    497 kcal
  • Toplam kalori:

    1,988 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0