İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Nasıl Yapılır

Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 500 gr irmik
  • 50 gr çam fıstığı
  • 4,5 su bardağı kaynar su
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  1. Geniş ve derin bir tencerede 250 gr yağı eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye alın.
  2. Orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
  3. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (ve dikkatlice) tencereye ekleyin.
  4. 1-2 dakika karıştırın. En son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin.
  5. Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.
  6. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerlerini Hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Portakal Ağacı - İrmik Helvası Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    7 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    871 kcal
  • Toplam kalori:

    6,096 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Portakal Ağacı

Portakal Ağacı

günlük mutfak maceraları

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Tugra Su


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0