Ispanak Başı Yemeği Tarifi

Ispanak Başı Yemeği Tarifi

Hafif, lezzetli, sağlıklı

Malzemeler:

  • Yarım bağ ıspanak başı (ayıklanmış yıkanmış)
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek (önceden sıcak suda ıslatılmış)
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su
  • Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

  1. Ispanakların en ucundaki topraklı kısımları kesip atın.
  2. yaprağa kadar olan bölümü 4-5 cm boyutlarında doğrayın ve iyice yıkayın.
  3. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın, tavaya biraz sıvı yağ koyup pişirin
  4. Salçayı ve küçük küçük doğranmış domatesi ekleyip kavurun.
  5. Mercimekleri ve nohutları ekleyin, karıştırın.
  6. Ardından ıspanak başlarını ekleyin biraz çevirip üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ekleyin.
  7. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Kısığa yakın ateşte ara ara suyunu kontrol ederek pişirin.
  8. Biraz çorba kıvamında olacak.
  9. Afiyet olsun
  10. Mercimeği önden biraz haşlayıp da ekleyebilirsiniz. Bu şekilde daha kısa sürede pişecek
  11. ve daha az su çekecektir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dinners Time - Ispanak Başı Yemeği Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    138 kcal
  • Toplam kalori:

    553 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877