Ispanaklı Kapalı Pide Tarifi

Ispanaklı Kapalı Pide Tarifi

#ayinsebzesi İç Harcı ıspanaklı olan Mayalı bir tariftir

Malzemeler:

  • Hamur için malzemeler:
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 Paket kuru maya
  • Aldığı kadar un (4 buçuk - 5 su bardağı)
  • İç Harcı için malzemeler:
  • 250 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 çarliston biber
  • Pul biber
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Ispanak hariç iç malzemeler kavrulur.
  2. Ispanak ayrı bir tavada 3 dk sotelenip Soğanlar eklenir ve soğumaya bırakılır.
  3. Hamur malzemeleri birleştirilip orta kıvam bir hamur elde edilip mayalandırılır.
  4. Mayalanan Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp pide şeklinde merdaneyle açılır.
  5. İç harç konulup kapalı pide şekli verilir.
  6. Üzerine yoğurt ve sıvıyağ karışımı sürülüp önceden ısıtılmış 200 ° derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Turşulu Muhallebi - Ispanaklı Kapalı Pide Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    427 kcal
  • Toplam kalori:

    1,707 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Turşulu Muhallebi

Turşulu Muhallebi

Mutfağımda pişenleri herkesle paylaşmak için bende artık harikalar mutfağının bir üyesiyim

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0