Ispanaklı Kömbe Tarifi

Ispanaklı Kömbe Tarifi

Muhteşem bir tat, kesinlikle denemenizi öneririm.Defterlerimizde olması gereken bir tarif. Kıymalı ,Tavuklu, Ispanaklı, Ispanaklı peynirli yapılabilir. İstediğiniz baharatlar ile tatlandırabilirsiniz. Ispanaklı Kömbe kış ayları içinde yapılabilecek çok güzel bir tarif. Hem ben börek açamıyorum diyenlerin de yapabileceği bir tarif.

Malzemeler:

  • 2 -3 Yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Arasına sürmek için;
  • ½ Çay kaşığı tuz
  • ½ Çay kaşığı karabiber
  • 2 Tane soğan
  • ½ Kg ıspanak
  • İçine Koymak İçin;
  • Aldığı kadar un
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Paket kuru maya
  • 1 Tane yumurta
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • Üzerine sürmek için;
  • 1 Yumurtanın sarısı
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 Kaşık yoğurt

Hazırlanışı:

  1. Hamur yoğurma kabının içine biraz un koyup ortası açılır.
  2. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, süt, tuz, kuru maya tüm malzemeler unun ortasına koyulur.
  3. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğrulur.
  4. Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
  5. Ben fırını çok az ısıtarak içine koydum. Daha çabuk mayalandı.
  6. Bu arada hemen ıspanaklar temizlenir yıkanır. Küçük doğranır.
  7. Saplarını mümkünse koymayalım ya da çok ince doğrayalım.
  8. 2 Tane soğan küçük doğranır, sıvı yağ ile kavrulur. Ispanaklar ilave edilir.
  9. Ispanakları 2 -3 dakika kavurmamız yeterli. Altını kapattıktan sonra soğumaya bırakılır.
  10. Hamurun mayalandığını nasıl anlarız diyebilirsiniz.
  11. Elinizi hamura bastırırsanız puf puf olduğunu görürsünüz. Yaklaşık 45 dakikada mayalanır.
  12. Mayalanan hamur ikiye ayrılır. Birinin üzeri örtülü bekler.
  13. Ben masanın üzerinde açtım. Zemine sıvı yağ sürdüm, daha rahat açıldı.
  14. Önce yuvarlak olarak açılır. Üzerine erittiğimiz tereyağı sürülür.
  15. İki kenar içe doğru katlanır. Sonra diğer iki kenar katlanır.
  16. Merdane ile tepsimizin boyutuna göre açılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  17. Arasına Ispanak koyulur.
  18. Diğer hamurda aynı şekilde açılır. Ispanağın üzerine örtülür.
  19. Bıçakla dilimlenir.
  20. Üzerine sürmek için yumurtanın sarısı, 2 kaşık yoğurt, tereyağı iyice karıştırılır ve sürülür.
  21. 170- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  22. Öneriler;
  23. Kuru maya ben hazır küçük paketlerden kullandım. 1 Yemek kaşığı kurumaya yeterli oluyor.
  24. Hamur çok sert olmayacak. Ele yapışmayan bir kıvam yeterli.
  25. İçine ve üzerine kullanacağınız tereyağını kendi isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
  26. İç malzeme olarak kıymalı, ıspanaklı peynirli, tavuklu ne isterseniz koyabilirsiniz.
  27. Baharatları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  28. Afiyet Olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Ispanaklı Kömbe Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    297 kcal
  • Toplam kalori:

    1,784 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Kendi Mutfağında Şef


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    1
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0