Ispanaklı Peynirli Cevizli Erişte Böreği Tarifi

Ispanaklı Peynirli Cevizli Erişte Böreği Tarifi

#ayinsebzesi Eriştenin klasik yapımının dışına çıkıyoruz.

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 su bardağı lor peyniri
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 2+1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 400 gr erişte
  • 1 yemek kaşığı + 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Ispanakları temizleyin ve ince şekilde doğrayın.
  2. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip ıspanakları kavurun.
  3. Pişince içine peynir, ceviz, 1çay kaşığı tuz ve baharatları ekleyin karıştırıp altını kapatın.
  4. Erişteleri suda haşlayın.
  5. Derin bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı koyun, eritin.
  6. Tereyağının üstüne haşlanmış eriştenin yarısını dökün ve yayın.
  7. Daha sonra üstüne ıspanaklı karışımı yayın.
  8. Son olarak kalan erişteyi üzerine döküp yayın.
  9. 5 dakika orta ateşte pişirin.
  10. Altı kızarınca bir tabak yardımıyla ters çevirin.
  11. Tavaya kalan tereyağını koyun ve eritin.
  12. Eriştenin pişmeyen tarafı alta gelecek şekilde yeniden tavaya koyun.
  13. 5 dakika kızartın.
  14. İki tarafı da iyice kızardığında servise hazır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kız Olsun Da Çamurdan Olsun - Ispanaklı Peynirli Cevizli Erişte Böreği Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    462 kcal
  • Toplam kalori:

    1,846 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kız Olsun Da Çamurdan Olsun

Kız Olsun Da Çamurdan Olsun

Yemek.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina
  • SAFA AYAS


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0