Ispanaklı Poğaça Tarifi

Ispanaklı Poğaça Tarifi

Ispanaklı Poğaça Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 250 gr ıspanak (haşlanıp püre yapılacak)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4,5 su bardağı un
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  • 125 gr tereyağı
  • Tuz
  • Ben 2 çorba kaşığı kadar sirke ilave ettim
  • İçine;
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ispanakları temizleyip buhar sepetinde haşlayın. Rondodan geçirip püre yapın.
  2. Tereyağını eritip ılıtın. Unun ortasını açıp 1 yumurta ve diğer yumurtanın akı, erimiş tereyağı, sıvıyağı, yoğurt, ıspanak püresi, karbonat, tuz ve sirkeyi ilave edip yoğurun.
  3. 15 dk dinlendirin. Peynir ve doğranmış maydanozu karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine iç malzemeyi koyup şekillendirin.
  4. Tepsiye dizip içine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. (veya çörekotu) Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yaklaşık 20 dk sürüyor.
  5. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? PelinChef - Ispanaklı Poğaça Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    607 kcal
  • Toplam kalori:

    3,641 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877