Ispanaklı Yalancı Açma Börek Tarifi

Ispanaklı Yalancı Açma Börek Tarifi

#ayinsebzesi Böreğim hem de el açması zannedilen böreğim. Oğlum normalde ıspanak yemeğini asla yemez 11 yaşında bu yaşına kadar da yediremedim ama önüne ıspanaklı börek koyun işte o zaman nefes almadan yer.O yüzden ıspanakla çeşitli oyunlar oynayarak kendisine yediriyorum.İşte bu börekte bunlardan birisi.Daha önce herkesin bildiği standart ıspanaklı börek yapıyordum.Ama bu börek çok farklı.Başlarda gözümde büyüttüm yapmayı beceremeyeceğimi düşündüm ama şimdi çok kısa bir sürede böreğim hazır.

Malzemeler:

  • 1 kg ıspanak
  • 4 yufka
  • 250 gr tulum loru veya çökelek
  • Tuz , karabiber, pul biber
  • 1 paket krema
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

  1. Ispanakları ayıkladıktan sonra bir güzel hiç kum kalmayana kadar yıkıyoruz.
  2. Yıkadığımız ıspanakların fazla suyunu sıkarak çıkartıyoruz, eğer salata kurutucunuz varsa ondan da geçirebilirsiniz.
  3. İçine 1 paket kremayı, tuzunu, biberini ve peynirleri koyduktan sonra güzelce karıştırıyoruz.
  4. Yufkaları ortadan ikiye kesiyoruz. Düz olan kısmına ıspanağı koyduktan sonra sararak gül haline getiriyoruz. Yağladığımız tepsiye resimde gördüğümüz gibi koyuyoruz.
  5. Eritip soğuttuğumuz tereyağının içine yumurtayı koyup çırpıyoruz. Bir fırça yardımıyla bu karışımı hazırladığımız yufkanın her yerine iyice sürüyoruz.
  6. 200 derece fırında üstü çıtır çıtır olana kadar pişiriyoruz.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ebrulim İle Nefis Tatlar - Ispanaklı Yalancı Açma Börek Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    242 kcal
  • Toplam kalori:

    2,423 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Ebrulim İle Nefis Tatlar

Ebrulim İle Nefis Tatlar

Ben kimim ?İnsanın kendisini anlatması ne kadar zor bir şeymiş.Daha önce hiç düşünmemiştim.Önce doğumuma dönelim.Efendim vakti zamanın birinde . Şaka şaka :) 1973 İzmir doğumluyum.Bayanların yaşı söylenmez ama.İzmir den hiç ayrılmadım.Senelerce bank

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0