İstiridye Mantar Çorbası Tarifi

İstiridye Mantar Çorbası Tarifi

çok leziz bir mantar türü olan istiridye mantarını birde çorbada deneyin harika

Malzemeler:

  • Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
  • 250 gram istiridye mantarı
  • Yarım litre süt
  • 1 litre su
  • 1 su bardağına yakın un
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Mantarlar güzelce yıkanıp küçük parçalar halinde doğranır.
  2. Tencereye sıvıyağ ve unu koyup karıştırdıktan sonra sütü ardından suyu (her ikisi de soğuk)
  3. ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Daha sonra doğradığımız mantarlar ve
  4. tuz ekleyip pişmeye bırakılır.
  5. Ara sıra çırpıcıyla karıştırarak unun dibe çökmesi önlenir.
  6. Pişmeye yakın kıyılmış dereotu eklenip ocaktan alınır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ebrununmutfagi - İstiridye Mantar Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    366 kcal
  • Toplam kalori:

    1,463 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877