Kabuska Yemeği Tarifi

Kabuska Yemeği Tarifi

Kabuska Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 1 domates
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 küçük sert yapraklı lahana
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (acı)
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Lezzetli kabuska yemeği için benim olmazsa olmazım doğradığım lahanaları tuzla ovmak.
  2. Öncelikle lahanamızı dörde bölüp doğrayalım.
  3. Tuz dökerek elimizle ovalım ve güzelce yıkayalım. Tuz lahananın acı tadını alacak ve daha lezzetli olacak. Lahanamız süzülsün.
  4. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Kıyma ile birlikte zeytinyağında kavuralım.
  5. Domates kullanıyorsak doğrayıp ilave edelim.
  6. Tuz, karabiber ilave edelim. Süzülen lahanayı üzerine ekleyerek birlikte çevirelim. Lahana yumuşayıp kavrulduğunda pirincimizi yıkayıp ilave edelim.
  7. Üzerini geçecek kadar su koyalım.
  8. Kaynamaya başladığında ocağımızı kısalım. Lahana da Ispanak gibi yağı sever. Kendi tercihinize bağlı dilerseniz katı yağ kullanabilirsiniz.
  9. Suyunu kontrol ederek ara sıra kaynar su ekleyebilirsiniz.
  10. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Kabuska Yemeği Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    159 kcal
  • Toplam kalori:

    951 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877