Kadayıf Dolması Tarifi

Kadayıf Dolması Tarifi

Kadayıf Dolmasını çok severim Fırında yapılması ile süper bir tarif...

Malzemeler:

  • 750 gr. toz şeker
  • 1 litre su
  • Şerbeti;
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 125 gr tereyağ
  • 1 kg kadayıf
  • Malzemeler ;
  • 1/2 limon suyu
  • İçine;
  • 1 kase ceviz içi

Hazırlanışı:

  1. Şeker ve su tencereye alınır kaynatılır.
  2. 1/2 damla limon suyu ilave edilir yaklaşık 10 - 15 dakika kaynatılır.
  3. Kaynayınca ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  4. Kadayıf geniş bir tepsiye alınır.
  5. Tereyağ ve sıvıyağ tavada eritilir (kızarmayacak) kadayıfın üzerine dökülür.
  6. Yağ ve kadayıf iyice harmanlanarak her yerinin yağlanması sağlanır.
  7. Kadayıfları parçalamadan uzun şekilde elimize alıp, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz içi koyulup kenarları kapatılarak sarma sarar gibi sarılır.
  8. Bütün kadayıflar bu şekilde sarılıp tepsiye dizilir.
  9. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
  10. Soğumuş olan Şerbet ve kadayıf ılıkken dökülür, soğumaya bırakılır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Almula - Kadayıf Dolması Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    746 kcal
  • Toplam kalori:

    7,458 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Almula

Almula

Davet sofraları , Çay saatleri, Yemek , pasta , börek ...

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0