Kadayıflı Bülbül Yuvası Tarifi

Kadayıflı Bülbül Yuvası Tarifi

Merhaba Sevgili Hanımlar, Bugün sizlere bizlerin hazırlamış olduğu yeni bir lezzet kadayıflı bülbül yuvası tarifini aktaracağız. Oldukça lezzetli olan tarifimizin ortalama yapılış süresi 45 dakika civarında sürerken sizlere aktardığımız malzeme sayısına göre 6 ile 8 kişiye kadar servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • Şerbeti İçin;
  • 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • Sıvı yağ
  • 400 Gram Kadayıf
  • Yarım Su Bardağı Su
  • Yarım Su Bardağı Şeker
  • 1 Kaç Damla Limon Suyu

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak geniş bir kabın içerisine kadayıfları koyduktan sonra üzerine sıvı yağını dökerek elimiz ile karıştıralım. Kadayıfların yağ ile iyice karışması gerekmektedir.
  2. Daha sonra yağladığımız kadayıfları muffin kek kalıbına eşit olarak yerleştirelim.
  3. Muffin kalıbına yerleştirdiğimiz kadayıfların üzerine bir bardak yardımıyla bastırarak bir yuva şeklini verelim.
  4. Ardından kadayıfların önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
  5. Muhallebisi için ocağın üzerine bir tencere yerleştirelim. Tencerenin içerisine sütü, nişastayı, unu ve toz şekeri ilave ederek fokurdayarak kaynaya kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Muhallebi kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatarak soğumaya bırakalım.
  7. Bu sırada şerbeti içinde ocağın üzerine bir tencere yerleştirelim. Tencerenin içerisine suyu, şekeri ve limon suyunu da ekleyerek fokurdayana kadar pişirelim. Şerbette piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  8. Son olarak pişen kadayıfları çay kaşığı yardımıyla muffin kalıbından çıkararak servis tabağına koyalım. Servis tabağına koyduğumuz kadayıfların üzerine ilk olarak şerbeti daha sonra da muhallebiyi dökelim.
  9. Kadayıfların en üst kısmını dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Ben kivi ve kiraz ile süsledim. Sizde farklı meyveler ile süsleyebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Bizim Şef - Kadayıflı Bülbül Yuvası Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    607 kcal
  • Toplam kalori:

    2,429 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Bizim Şef

Bizim Şef

Resimli olarak yemek tarifleri

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Hatice Emir Yıldırım


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0