Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Üzeri kavrulmuş kadayıflı muhallebi tarifi

Malzemeler:

  • 1 lt. süt
  • 150 gr. tel kadayıf
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 2 kaşık margarin
  • 2 kaşık toz şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Hazırlanışı:

  1. 1 lt. süt, 2 kaşık un, 2 kaşık nişasta ve 5 kaşık şekeri karıştırıp pişir
  2. Hafifçe ılındıktan sonra 2 poşet krem şanti (toz olarak) ve vanilyayı ilave et, çırp.
  3. Kuplara paylaştırıp buzdolabına koyup soğut.
  4. Kadayıfı tavaya alıp rengi açık kahverengi olana kadar kavur, kenara al.
  5. Şeker kahverengi olunca fındıkları ekle, 1-2 kez daha çevir.
  6. Kadayıfları da koyup karıştır ve muhallebinin üzerine yay.
  7. Dilerseniz resimde gördüğünüz gibi kupların içine çilek dilimleri dizdikten sonra muhallebisini de dökebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pratik Yemek - Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    458 kcal
  • Toplam kalori:

    2,750 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877