Karadeniz Hamsi Tava Tarifi

Karadeniz Hamsi Tava Tarifi

Hamsi Tava

Malzemeler:

  • 1,5 kg hamsi
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 300 gr mısır unu

Hazırlanışı:

  1. Balıkları temizledikten sonra tuzlayın ve süzgeçte 20 dk.bekletin
  2. Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp
  3. kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur.
  4. Bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir.
  5. Diğer yüzünü de kızart. Kalan yağı da diğerlerine de aynı şekilde kızartmaya devam et.
  6. Servis tabağına alıp istediğin gibi süsleyebilirsin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hatinin mutfağı - Karadeniz Hamsi Tava Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    695 kcal
  • Toplam kalori:

    3,476 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877