Karadutlu Dondurma Tarifi

Karadutlu Dondurma Tarifi

Karadutlu Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 160 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 200 gr krema (kutu süt kreması)
  • 300 gr karadut

Hazırlanışı:

  1. Yıkayıp saplarını ayıkladığınız karadutları derin bir kaba alın. Üzerine şekeri ilave edin.
  2. Dutlar parçalanıp şeker tamamen eriyinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Buzdolabından çıkarttığınız soğuk kremayı katılaşıncaya kadar çırpın.
  4. Çırptığınız kremanın içine dut püresini ilave edip karıştırın.
  5. Haznesini soğuttuğunuz dondurma makinesinin içine karışımı dökün.
  6. 25-30 dakika dondurma kıvam alıncaya kadar makinada karıştırın.
  7. Dondurmayı hava almayan bir kap içinde 1 gece dondurucuda bekletin.
  8. Servis yapın.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Karadutlu Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    484 kcal
  • Toplam kalori:

    968 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877