Karamelize Karnabahar Çorbası Tarifi

Karamelize Karnabahar Çorbası Tarifi

Karamelize Karnabahar Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 100 gr sürme keçi peyniri (200 gr lık kaplarda satılan sürme peynirden aldım. Keçi Büş peyniri kullandım)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam muskat cevizi rendesi (kullanmak zorunda değilsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • Orta boy karnabaharın yarısı (fırında karamelize edilecek)
  • 4.5 su bardağı su (tavuk suyu tercihli)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Tuz ilave etmeden önce tadına bakın, benim aldığım peynir tuzluydu.)

Hazırlanışı:

  1. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çiçeklere ayrılmış karnabahar ve dörde bölünmüş soğan yerleştirilir.
  2. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri karamel rengi olana kadar pişirilir.
  3. Soğan ve karnabahar parçaları çelik bir tencereye alınır.
  4. Üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  5. Pişen karnabahar ve soğanlar el blendırı ile parçalanır.
  6. Üzerine 1.5 su bardağı su, tereyağ ve keçi peyniri ilave edilir bir taşım kaynatılır.
  7. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? En Nefis Tarifler - Karamelize Karnabahar Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    129 kcal
  • Toplam kalori:

    518 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877