Karaorman Pasta Tarifi

Karaorman Pasta Tarifi

Ev yapımı harika bir pasta.

Malzemeler:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Kreması İçin; 1 kutu krema ( 200 gr.)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gr. sıcak su
  • 20 gr. kakao
  • 1 poşet krem şanti
  • 25 gr. mısır nişasası
  • 100 gr. un
  • 175 gr. toz şeker
  • Pandispanyası İçin; 4 adet yumurta
  • 100 gr. fildişi çikolata (beyaz çikolata)

Hazırlanışı:

  1. Kremanın Hazırlanışı;
  2. Kremanın Hazırlanışı;
  3. Krem şanti ile süt çırpılır.
  4. Krem şanti ile süt çırpılır.
  5. Üzerine krema eklenir ,çırpmaya devam edilir.
  6. Üzerine krema eklenir ,çırpmaya devam edilir.
  7. Benmari usulü ile eritilmiş çikolata eklenir çırpılır mikserle.
  8. Benmari usulü ile eritilmiş çikolata eklenir çırpılır mikserle.
  9. Dolapya 1 saat beklettikten sonra kullanılır.
  10. Üzeri İçin;
  11. Rendelenmiş bitter konfiseri çikolata 100 gr,
  12. Vişneyi 1 yemek kaşığı jöle ile karıştırın (ortasına koymak için).
  13. Pandispanya;
  14. Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır. Kesinlikle bezazuna sarısı bir damla dahi kaçırılmaz yoksa pandispanyanız iyi olmaz.
  15. Akları beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
  16. Başka bir kapta sarıları ve şeker çırpılır.
  17. Su ilave edilip 3-4 dk. daha çırpılır.
  18. Üzerine elenmiş un,nişasta,kakao,vanilya ve kabartma tozu eklenir.
  19. Spatula ile karıştırılır.Son olarak yumurta beyazları eklenir,spatula ile karıştırılarak yumurtanın köpüklerinin sönmemesine dikkat edilir.
  20. 24 cm. kalıba konularak 175 derecede 50 dk. pişirilir.
  21. Fırından alınılır ve soğutulur.
  22. 3 parçaya ayrılır ve alt kata vişne suyunun 1/3 'ü ıslatılır.
  23. Üzerine krema sürülür.Vişne parçaları,şanfıstığı drajesi, frenk üzümü orman meyveleri konulur.
  24. Pandispanyamızın ikinci ve üçüncü katına da aynı işlem yapılır.
  25. Her tarafına eşit kremayı sıvayın.
  26. Yan kısmına ve üzerine eşit her kısma rendelenmiş çikolata serpilir.
  27. Orta kısmını tabakla şekil verin ve beyaz fildişi eritip şeklini verdiğimiz üçgen süslerle süsleyelim.Vişneleride jöle ile karıştırın ve üzerine koyun.
  28. 6-7 saat buzdolabında dinlendirin.
  29. AFİYET OLSUN.....

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pastakasrı - Karaorman Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

115 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    207 kcal
  • Toplam kalori:

    2,484 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Pastakasrı

Pastakasrı

Pasta üzerine blogum. İsmini oğlum koydu. Kasır ,Osmanlıca saray demek. Çok hoşuma gitti,anlamı. Pastasarayı.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0