Karışık Turşu Tarifi

Karışık Turşu Tarifi

Sofraların vazgeçilmezi

Malzemeler:

  • Yarım kilo yeşil domates
  • 1 kilo kornişon salatalık
  • Yarım kilo acur
  • 10 adet nohut
  • 10 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı deniz tuzu
  • Yarım kilo kelek
  • 2 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 litre su

Hazırlanışı:

  1. Tüm turşuluk malzemeleri yıkayalım. Kornişonların uç kısımlarını incecik keselim.
  2. Acurları eşit boyda keselim, kelek ve domateslere bıçakla 3-4 çizik atalım.
  3. Turşuyu yapacağınız kavanozu kaynar sudan geçirip kurulayalım.
  4. En altına nohutları koyup sonra zevkinize göre turşuluk malzemeleri dizelim.
  5. Sıkı olmasına dikkat edelim. En üstüne sarımsakları ekleyelim.
  6. Tuz, sirke ve suyu karıştıralım.
  7. Tuz mutlaka erisin. Kavanozu bu karışımla doldurup kapağını sıkıca kapatalım.
  8. Turşuyu en az 10 gün bekletelim.
  9. Eğer daha fazla turşu yapacaksanız 1 litre suya 2,5 çorba kaşığı deniz tuzu,
  10. 1 çay bardağı üzüm sirkesi koymalısınız.
  11. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Karışık Turşu Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

180 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    20 kcal
  • Toplam kalori:

    202 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877