Kasımpatı Poğaça Tarifi

Kasımpatı Poğaça Tarifi

İsmi de kendisi de çok şirin bir poğaça. Çay saatleri, kahvaltı sofraları ya da benim gibi akşam yemeği yanında ekmek yerine hazırlayabilirsiniz. Görüntüsü çok güzel, tadı sevdiğimiz açma börek, poğaça tadında.

Malzemeler:

  • 1 Yumurta
  • ½ Su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 Yemek kaşığı kuru maya
  • 1.5 Su bardağı süt
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı şeker
  • Harç koymadan önce hamurun üzerine sürmek için;
  • İçi İçin;
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 350-400 Gr kıyma
  • 2 Tane soğan
  • 1/3 Su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • Üzerine Sürmek İçin;
  • ½ Su bardağı sıvı yağ
  • ¼ Su bardağı su
  • 6 Su bardağı un
  • Hamuru İçin;

Hazırlanışı:

  1. Önce hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakalım.
  2. Kuru mayayı bir kaseye koyup, üzerine1 çay kaşığı şeker ve 1/2 çay bardağı ılık su koyup karıştırın. Siz diğer malzemeleri hazırlarken mayanız kabarmaya başlayacak.
  3. Hamur yoğuracağımız kabun içine 5.5 Su bardağı unu boşaltıp ortasını açın.
  4. 1 yumurtayı kırın, süt,sıvı yağ, tuz, ½ su bardağı su,şeker ve mayayı ilave edin.
  5. Hamurunuzu yoğurun.
  6. Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. Bir saate yakın bekletin.
  7. Hamurunuz kabarmayı beklerken siz içini hazırlayın.
  8. Soğanları çok ince doğrayın.
  9. Karabiber, tuz koyun.
  10. 1/3 Su bardağı su ilave edip karıştırın.
  11. Buzdolabında beklesin siz hamurunuzu açarken
  12. Hamurunuzu merdane yarımı ile yarım santimden biraz daha ince olarak açın.
  13. Su bardağının ağzı ile yuvarlak daireler kesin.
  14. Üzerini fırça ile yağlayın.
  15. Orta kısmına kıymalı harçtan koyun.
  16. Elinizle kenarlarını kapatıp yağlanmış tepsiye iki ucu öne gelecek şekilde dizin.
  17. Midye şeklini anımsatıyor. Resimlerde daha rahat görebilirsiniz.
  18. Orta boy borcamı doldurup, bir avuç büyüklüğünde hamurumdan arttı.
  19. Tepsiyi hazırladıktan sonra kenara koyun, 15 dakika dinlensin fırına vermeden önce. Mayalı hamur olduğu için kabarmaya biraz daha devam edecektir.
  20. Üzerine fırça ile yağ sürerek, turbo fırının orta gözünde, 170 derecede 10 dakika ısıtılmış fırına verin.
  21. Üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.
  22. Kontrollü pişirmenizi öneririm.
  23. Benim tepsimin üzeri daha çabuk kızardı. Altının biraz daha pişmesi gerekiyordu. Bir alt göze alıp, en üst gözede boş bir tepsi koydum. Çok iyi geldi. Altı da çok güzel pişti böylece.
  24. 30-35 dakika arasında pişirildi.
  25. Fırından çıkarttığınız zaman üzeri sertleşmiş olabilir. Fırçayla tekrar sıvı yağ sürün.
  26. Ve parmak uçlarınızla çok hafif su serpin ve üzerini sofra bezi ile iyice örtün.
  27. Yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
  28. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Kasımpatı Poğaça Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    674 kcal
  • Toplam kalori:

    6,741 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Kendi Mutfağında Şef
  • NURİYE KURTOĞLU


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0