Katsuo No Tataki Tarifi

Katsuo No Tataki Tarifi

Katsuo No Tataki Tarifi

Malzemeler:

  • 600 gr dilimlenmiş yazılı orkinos veya torik
  • Soya sosu
  • 1 adet pırasa (yeşil kısmı)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 litre soğuk su
  • 1 parça taze zencefil
  • Sanbaizu sosu için;
  • 125 ml sirke
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım kaşık soya sosu

Hazırlanışı:

  1. Salamura işlemini görecek sanbaizu sosunu bir kasede gerekli bütün malzemeleri
  2. karıştırarak hazırlayalım. Pırasayı doğrayalım, zencefili soyup rendeleyelim.
  3. Sarımsağı ezelim. Hepsini karıştıralım. Orkinosu 4 filetoya böldükten sonra derisini
  4. soyalım. Tavayı ateşte ısıtalım, sonra balık filetolarını her bir kenarı için yarım dakika süreyle
  5. ısıtalım. Ardından kalıba aktaralım. Pişme işlemini sonlandırmak için buzlu suyla yıkayalım
  6. ve iyice kurulayalım. Bir kesme tahtasına yerleştirelim. Doğranmış sebzelerle kaplayalım.
  7. Ardından yumuşatmak ve doğranmış sebze tadını daha iyi almasını sağlamak için tabağa koyduğumuz
  8. bıçakla hafifçe dövelim. Filetoları keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyelim.
  9. Bu dilimler kısmen üst üste binecek şekilde tabağa dizelim. Sosla süsleyelim, saydam film
  10. ile örtelim ve yarım saat buzdolabında tutalım. Servis etmeden önce tabağı yarım saat oda
  11. sıcaklığında bırakalım. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Katsuo No Tataki Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    104 kcal
  • Toplam kalori:

    627 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877