Kavunlu Dondurma Tarifi

Kavunlu Dondurma Tarifi

Kavunlu Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 270 gram şeker
  • 2 kg kavun

Hazırlanışı:

  1. Kavunu ovarak iyice yıkayın ve bir bezle kurulayın. Kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin. Küçük parçalar halinde dilimleyin.
  2. Yarısını blendere koyup üzerine şekerin yarısını ilave edin. Önce yavaş sonra hızlı devirde şeker tamamen eriyene kadar çekin.
  3. Karışımı çelik bir kaba aktarın.
  4. Kalan kavun ve şekeri de aynı şekilde hazırlayın. Çelik kabın üzerini streç filmle kapatıp derin dondurucuya koyun.
  5. 1 saat boyunca, her 15 dakikada bir dondurmayı dışarı alarak tahta bir kaşıkla 2-3 dakika karıştırın.
  6. 1 saatin sonunda çırpma teli ile 1-2 dakika çırpın. Üzerini düzeltin.
  7. Streç filmle kabın üzerini kapatıp yeniden derin dondurucuya koyun.
  8. Yarım gün dinlendirip servis edin.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Kavunlu Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    267 kcal
  • Toplam kalori:

    1,600 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877