Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım limon suyu veya bir fiske limon tuzu
  • 2 kg. toz şeker
  • 2 kg. kayısı ve çekirdekleri
  • 1.5 su bardağı su
  • 1-2 tane kabuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Kayısıları yıkayın ve ikiye bölün,
  2. Kayısı çekirdeklerini kırın tadı acı değilse çekirdekleri de ilave edin,
  3. Reçel pişireceğiniz tencereye (büyük tencere tercih edin pişerken taşmasın)
  4. 1.5 su bardağı suyu ve 2 kg. toz şekeri ilave edin kısık ateşte kaynamaya başlayınca kayısıları, çekirdekleri, limon suyunu, tereyağını ve kabuk tarçınları ekleyin kısık ateşte 1.5 saat pişirin.
  5. Kabuk tarçınları reçel pişerken 10-15 dk. bekletip geri alın.
  6. Reçelinizin uzun süre bozulmadan aynı tazelikte kalmasını istiyorsanız, pişer pişmez kaynar haldeyken kavanozlara koyun hemen kapaklarını sıkıca kapatın, 2 yıl oda ısısında taze bir şekilde kalıyor.
  7. Afiyet olsun..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Cafefincan - Kayısı Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

110 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    501 kcal
  • Toplam kalori:

    9,016 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Cafefincan

Cafefincan

denenmis geleneksel lezzetli ev yemeklerimizin tarifleri

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0