Kayısılı Ve Şeftalili Dondurma

Kayısılı Ve Şeftalili Dondurma

Kayısılı Ve Şeftalili Dondurma

Malzemeler:

  • 250 gr şeftali & kayısı püresi
  • 250 ml süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 6 adet kuru kayısı
  • 120 ml krema
  • 75 gr toz şeker

Hazırlanışı:

  1. Kayısı ve şeftalinin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve blenderdan geçirin.
  2. Krema ve sütü kısık ateşte karıştırarak kaynatın ve ocaktan indirin.
  3. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserde beyazlaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız sütlü karışımı azar azar bu karışıma karıştırarak ilave edin. Böylece yumurta sarıları bir anda pişip topak yapmaz.
  4. Süt ile karıştırdığınız çırpılmış yumurta sarılarını tekrar tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  5. Ocaktan aldığınız karışıma şeftali ve kayısı püresini katıp iyice çırpın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  6. Karışım soğurken kuru kayısıları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve kenara alın.
  7. Oda sıcaklığına gelen kayısılı şeftalili karışımı dondurma makinesine aktarın. 20 dakika kıvam için bekleyin.
  8. Kıvam alan dondurmaya kuru kayısı parçalarını ekleyip 5 dakika daha karıştırın.
  9. Çikolatalı sos ile servis yapın.
  10. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Kayısılı Ve Şeftalili Dondurma

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

35 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    277 kcal
  • Toplam kalori:

    1,110 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877