Kaymaçina Tarifi

Kaymaçina Tarifi

Kaymaçina Tarifi

Malzemeler:

  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tutam nane
  • 1 litre süt
  • 8 adet yumurta sarısı
  • Sosu için; 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı su

Hazırlanışı:

  1. Sosu için 8 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı suyla kahverengi renk alana kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Pişen sosla kalıpların tabanları kaplanır.
  3. 1 litre süte 1 su bardağı şeker ve 1 paket vanilya eklenip karıştırılır.
  4. Muhallebisi için 8 adet yumurtanın sarısı yavaş yavaş karıştırılır ve üzerine şekerli süt dökülür.
  5. Hazırlanan karışım kalıplara alınır. Kalıplar tepsiye yerleştirilir.
  6. Tepsiye kalıpları 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaymaçinalar ortalama 170 derecedeki fırında pişirilir.
  7. Pişen ikram dolapta soğutulur, servis tabağına ters çevrilir ve nane yapraklarıyla süslenir.
  8. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Cafefincan - Kaymaçina Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    7 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    274 kcal
  • Toplam kalori:

    1,917 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Cafefincan

Cafefincan

denenmis geleneksel lezzetli ev yemeklerimizin tarifleri

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Seda akaslan


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    1
  • Google
    0
  • Instagram
    0