Kaymaklı Dondurma Tarifi

Kaymaklı Dondurma Tarifi

Kaymaklı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı şeker ve 5 su bardağı sütten süt reçeli
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakın kaymak
  • 1 tatlı kaşığı salep

Hazırlanışı:

  1. 2 su bardağı süt ve salebi pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
  2. Soğuk kaymağı çok katıysa biraz süt ilave ederek iyice çırpın ve kremşanti kıvamına gelsin.
  3. Malzemelerin hepsini karıştırıp 2 dakika daha çırpın.
  4. Kapaklı geniş bir kaba en son karışımı boşaltıp dondurucuda bekletin.
  5. 2 saat sonra dolaptan çıkarıp dondurmayı karıştırın.
  6. 2 saatte bir toplam 3 kez karıştırın.
  7. En son yeniden 6 saat bekletip servis edin.
  8. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Kaymaklı Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

35 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    201 kcal
  • Toplam kalori:

    2,010 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877