Kefirli Sütlaç Tarifi

Kefirli Sütlaç Tarifi

Kefirli Sütlaç Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı kefir
  • 750 ml süt
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

  1. Pirinçleri 1 su bardağı ılık suda yarım saat ıslatalım.
  2. Suyunu süzdükten sonra kısık ateşte 1 su bardağı su ile haşlayalım.
  3. Süt ve vanilya ekleyip kaynatalım.
  4. Nişastayı 2 çorba kaşığı soğuk su ile karıştıralım, karıştırmakta olduğumuz tencereye akıtarak ekleyelim.
  5. Buraya kadar bildiğiniz sütlaç ama süt miktarı azaltıldığı için daha koyu olmalı.
  6. Altını kapatıp ara sıra karıştırarak soğutalım.
  7. Oda sıcaklığına geldiğinde kefiri ekleyip iyice karıştıralım.
  8. Kaselere boşaltıp soğutalım.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Kefirli Sütlaç Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    280 kcal
  • Toplam kalori:

    1,121 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877